Түнде қандай тағамдарды тұтыну адам ағзасына қауіп төндіреді
© Сурет: pixabay
Ресейдің Люберецк облыстық ауруханасының гастроэнтерологы Светлана Ильяшенко түнде кейбір тағамдарды тұтыну адам ағзасына қауіп тудыратындығын айтты, деп хабарлайды Zakon.kz.
Ол РИА Новости-ге берген сұхбатында кешке майлы, ауыр және ет тағамдарынан бас тарту керектігін атап өтті.
Ильяшенко ұйықтар алдында асқазанға шамадан тыс жүктеме түсіруге болмайтындығын айтты. Кешкі астың оңтайлы уақыты - ұйқыдан үш сағат бұрын. Оның айтуынша, кешкі ас үшін ақуызды тағамдарды, майлы емес балықты немесе көкөністермен тауық етін таңдаған дұрыс. Бұл тәсіл рефлюкс пен басқа ас қорыту проблемаларын болдырмауға көмектеседі.
Маман сонымен қатар ұйықтар алдында аштық сезінбеу үшін күні бойы бөлшек тағамдарды қамтитын тамақтану режимін орнатуға кеңес береді. Егер ерекше жағдайларда түнгі тағамдарға қажеттілік болса, онда ең жақсы таңдау ақуыз тағамдары болады, мысалы, тауық еті, жұмыртқа немесе көкөністер.
Жаңалық сипатындағы материалдарды дәрігердің тағайындауымен теңестіруге болмайды. Шешім қабылдамас бұрын маманмен кеңесіңіз.
Источник: zakon.kz
Подписывайтесь на наш Telegram-канал. Будьте в курсе всех событий!
Мы работаем для Вас!
Тағы да оқыңыздар:
-
18:20, 18 желтоқсан 2025
Мәнерлеп сырғанаудан Қазақстан чемпионатының жеңімпаздары мен жүлдегерлері анықталды
-
17:51, 18 желтоқсан 2025
Тоқаев Хироши Микитаниді қабылдады
-
17:49, 18 желтоқсан 2025
Қазақстан мен Қатар еңбек мигранттарының құқықтарын қорғау жөніндегі ынтымақтастықты растады
-
17:33, 18 желтоқсан 2025
Абай облысында мас жүргізуші полицейлерден қашпақ болды
-
17:20, 18 желтоқсан 2025
Биатлоннан Әлем кубогы кезеңі: спринтте үш қазақстандық спортшы өнер көрсетеді





