Сарапшылар етті мұздатқышта қанша уақыт сақтауға болатынын айтып берді

13:27, 11 желтоқсан 2025

© Фото: Zakon.kz

Испанияның азық-түлік қауіпсіздігі және тамақтану агенттігінің (AESAN) мамандары сиыр, қой және ешкі еті мұздатылған күйде сапасын ұзаққа сақтайтынын айтты, деп хабарлайды Zakon.kz.

Бұл туралы Vanitatis басылымы жазды.

Сарапшылардың пікірінше, етті -18°C-тан аспайтын температурада сатып алып, бірден мұздату керек. Мұндай жағдайда сиыр, қой және ешкі еті 12 айға дейін, ал шошқа еті алты айға дейін сақталады.

Құстың жарамдылық мерзімі қалай бөлінгеніне байланысты: бөлінген қаңқа тоғыз айға дейін, тұтас қаңқа бір жылға дейін жарамды.

Мамандар температуралық режим мен мұздату уақыты қоректік қасиеттерді сақтау және бактериялардың дамуын болдырмау үшін маңызды екенін атап өтті. Агенттік оны үстелге қалдырып емес, тоңазтқышқа салып жібіту керектігін айтты.

Бөлме температурасында еттің сыртқы қабаттары 5-10°C дейін тез қызады, бұл микроорганизмдердің тез өсуіне жағдай жасайды. Бұл кезде ішкі жағы мұздатылған күйінде қалады, содан кейін еріген кезде бактериялар өнімге терең енуі мүмкін.

Бұған дейін қандай әдеттер инсульт қаупін арттыратындығын жазғанбыз.

Источник: zakon.kz


Подписывайтесь на наш Telegram-канал. Будьте в курсе всех событий!
Мы работаем для Вас!